Papa Francisc s-a rugat pentru refugiați în mesajul de Crăciun

Papa Francisc a încercat să aducă alinare refugiaţilor şi altor persoane nevoiaşe, în mesajul său de Crăciun, în care a făcut apel la pace în Orientul Mijlociu, Africa şi alte zone de conflicte.

Conform tradiţiei, liderul Bisericii Catolice a apărut ieri la prânz la balconul Bazilicii Sfântul Petru pentru a transmite mesajul Urbi et Orbi. "Dumnezeu să-i răsplătească pe toţi, atât persoane, cât şi state, care lucrează cu generozitate pentru a oferi asistenţă şi adăpost numeroşilor imigranţi şi refugiaţi, ajutându-i să construiască un viitor demn pentru ei şi cei dragi", a afirmat Papa.

Afirmaţiile sale intervin la trei zile după agenţia ONU pentru refugiaţi şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie au anunţat că peste un milion de imigranţi au sosit în Europa în 2015, de peste patru ori mai mulţi decât anul precedent.

Făcând referire la copiii-soldaţi, femeile abuzate, victimele traficului de persoane şi de droguri şi la imigranţi, Francisc a deplâns "numărul mare de bărbaţi şi femei privaţi de demnitate umană, care, la fel ca pruncul Isus, suferă de frig, sărăcie şi respingere".

El s-a rugat pentru pace între israelieni şi palestinieni, în Siria, Libia, Irak, Yemen, Republica Democratică Congo, Burundi, Sudanul de Sud, Ucraina şi Columbia, amintind de creştinii persecutaţi şi victime ale "actelor brutale de terorism".