Atac islamist, într-o școală din Franța. Un profesor a fost rănit

politie_fr.jpg

Sursa imaginii: 
Reuters

Un profesor a fost atacat, luni dimineață, într-o sală de clasă dintr-o suburbie a Parisului. Dascălul a fost rănit cu un cutter și cu o foarfecă de către un individ care a invocat gruparea Statului Islamic (SI) în timpul atacului, relatează AFP, citată de Agerpres.

Viața profesorului agresat nu este în pericol, iar atacatorul său este în prezent căutat de către poliție. Profesorul a fost înjunghiat în lateral și în zona gâtului, în jurul orei 06.10 GMT, în momentul în care pregătea clasa pentru ore în școala Jean-Perrin din Aubervilliers, potrivit unei surse a poliției.

Agresorul, cu cagulă pe cap, cu mănuși și cu încălțăminte de tip militar, ar fi intrat neînarmat și ar fi zărit cutterul în clasă, a explicat aceeași sursă.

Potrivit parchetului local, individul a țipat: 'Este Daesh, este un avertisment!' și a fugit apoi, se pare, pe jos. Un dispozitiv de căutare a sa a fost desfășurat de către poliție.

Departamentul de combatere a terorismului din cadrul Parchetului din Paris și secțiunea antiteroristă a Brigăzii criminale au fost însărcinate cu ancheta în acest caz, deschisă pentru tentativă de asasinat având legătură cu terorismul.

Atacul, într-un moment de alertă maximă antiteroristă

Acest atac survine la puțin după o lună de la atentatele, revendicate de gruparea Statul Islamic, soldate cu 130 de morți și cel puțin 350 de răniți la 13 noiembrie în capitala Franței, cele mai grave comise vreodată în Franța.

Începând cu mijlocul lunii noiembrie, securitatea în școli a fost sporită în Franța, unde a fost impusă o interdicție de a parca mașini în fața școlilor, în timp ce patrulele au fost suplimentate în perimetrul unităților școlare.

În numărul său de la sfârșitul lunii noiembrie, revista francofonă de propagandă a Statului Islamic, Dar-al-Islam, a atacat violent funcționari ai educației naționale, 'dușmani ai lui Allah', care 'predau laicitatea' și care sunt 'în război deschis împotriva familiei musulmane'.