Guvernul va propune trei zile de doliu naţional, după tragedia de la clubul Colectiv

Premierul Victor Ponta a convocat o şedinţă de Guvern sâmbătă, la ora 12.30, pentru declararea doliului naţional timp de trei zile. Măsura vine după incendiul de la clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 27 de morţi.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat sâmbătă dimineaţă la ora 7.30 că primele echipaje au ajuns la clubul Colectiv în 11 minute: "Apelul a intrat la 22.32, au fost mobilizate primele forţe şi au început deplasarea către locul incendiului, sosind acolo la 22.43. Deci, de la primirea primului apel la 112 până la sosirea la faţa locului, 11 minute".

"Constatând situaţia de acolo, a fost solicitată declanşarea Planului Roşu, care este planul pe care îl declanşăm automat când vedem că avem un număr mare de victime la faţa locului şi unde este necesară mobilizarea unui număr mare de echipaje şi inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru intervenţie la dezastre sau accidente colective", a precizat secretarul de stat.

Raed Arafat a declarat că la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu există nici un document de autorizare pentru activităţile din Clubul Colectiv: "La nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu există nici o solicitare, nici un document că ar fi fost emisă vreo autorizaţie pentru desfăşurarea activităţilor în locaţia respectivă".

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat sâmbătă dimineaţă Raed Arafat, precizând că 17 dintre decedaţi nu au fost identificaţi.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu: "Este o tragedie fără precedent, una dintre cele mai mari după Revoluţie. Transmitem condoleanţele noastre familiilor victimelor, condoleanţe din partea Guvernului. Se face tot posibilul ca persoanele internate să fie salvate".