Valul de căldură din India a ucis sute de persoane

india.jpg

Valul de căldură din India a ucis sute de persoane
Valul de căldură din India a ucis sute de persoane

Un val de căldură tropicală a ucis în India peste 800 de persoane în decurs de mai puțin de o săptămână. India a înregistrat o temperatură record, de 48 de grade Celsius, luni.

Problema căldurii este agravată de cea a umidității, ceea ce face canicula mult mai greu de suportat. Regiunea cea mai afectată, relatează CNN, este Andhra Pradesh, unde 550 de oameni au murit în decurs de patru zile. Alți 215 au murit în provincia alăturată, Telangana. Cele mai multe victime fac parte din pătura extrem de săracă a Indiei și sunt mai ales cei fără locuințe și cerșetori, dar și muncitori din domeniul construcțiilor care lucrează pe șantiere, direct sub soare.

Însă alte milioane de oameni, în special cei care nu dispun de electricitate, suferă de asemenea de pe urma valului de căldură. Aceștia încearcă să își găsească adăpost măcar câteva ore pe zi în magazine și mall-uri. Autoritățile de la New Delhi au sfătuit populația să rămână în case și să se hidrateze constant. Valul de căldură tropicală va mai dura câteva zile, spun meteorologii, probabil până când va începe sezonul musonic. Căldura extremă nu este o noutate pentru India. Însă problema cea mai mare este că studiile arată că aceste valuri de arșiță vor deveni tot mai intense și mai numeroase.