Test pentru imigranţii europeni care vor locuinţe sociale în Marea Britanie

74090702-600x389.jpg

Marea Britanie, test pentru imigranţi

Imigranţii europeni care solicită locuinţe sociale în Marea Britanie vor fi supuşi, începand de azi, unui test cu 100 de întrebări. Acestea au fost prevăzute înaintea ridicării restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie, scrie The Guardian.

Pentru prima dată, imigranţii vor fi întrebaţi despre eforturile lor de a găsi un loc de muncă înainte de a veni în Marea Britanie şi despre competenţele lor de limbă engleză, respectiv dacă acestea vor reprezenta o barieră în găsirea unei slujbe.

Ministerul britanic al Muncii a afirmat că "pentru a trece testul în vederea obţinerii unei locuinţe mai bune, imigranţii vor trebui să răspundă unor întrebări cu un caracter individual mai pronunţat, să ofere răspunsuri mai detaliate şi să prezinte mai multe dovezi, înainte de a primi permisiunea de a solicita ajutoare".

Deşi Uniunea Europeană insistă asupra libertăţii de circulaţie a lucrătorilor în cadrul UE, Guvernul britanic crede că are dreptul legal de a chestiona mai intens imigranţii, înainte ca aceştia să fie îndreptăţiţi să solicite beneficii sociale.

"Este foarte important să avem reguli stricte pentru a proteja integritatea sistemului nostru de beneficii. Britanicii au dreptate să fie îngrijoraţi că imigranţii ar trebui să contribuie la (economia) acestei ţări şi nu să fie atraşi aici de sistemul nostru de beneficii sociale", a declarat ministrul britanic al Muncii, Iain Duncan Smith.