Mii de oameni s-au solidarizat cu diaspora și au cerut la Cluj demisia Guvernului

foto_protest_cluj.jpg

FOTOclujtoday.ro

Clujul a devenit epicentrul protestelor din Transilvania îndreptate împotriva Guvernului. Peste 10.000 de oameni, potrivit organizatorilor și peste 8.000, potrivit forțelor de ordine, au ieșit sâmbătă seara în stradă pentru a cere demisia premierului Victor Ponta și a ministrului de Externe, Titus Corlățean. Oamenii au mai cerut organizarea corectă a turului al II-lea al alegerilor prezidențiale. Mulți dintre protestatari au fost studenți, care s-au confruntat cu dificultăți atunci când au dorit să voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Piața Unirii din centrul Clujului a fost neîncăpătoare pentru miile de oameni care s-au adunat pentru a protesta împotriva Guvernului. Protestatarii spun că, prin acest miting, și-au manifestat solidaritatea cu românii din Occident, precum și cu studenții care nu au putut vota în primul tur de scrutin, din 2 noiembrie.

Alți protestatari spun că sunt indignați de faptul că actualii guvernanți ar pune în pericol viitorul țării.

Marșul de protest a avut loc în centrul istoric al Clujului. Oamenii au pornit în marș din Piața Unirii pe Bulevardul Eroilor, apoi pe strada 21 Decembrie 1989, și înapoi pe Bulevardul Eroilor, unde oamenii au cerut demisia Guvernului și au anunțat că vor organiza un nou protest, vineri seara.

 
Material realizat de corespondenta RFI la Cluj Bianca Pădurean