Raid israelian în Fâşia Gaza

Armata israeliană a efectuat un raid aerian miercuri în Fâşia Gaza. Măsura survine unor tiruri de rachetă efectuate cu puţin timp înainte de reluarea negocierilor directe israeliano-palestiniene.

Un purtător de cuvânt al armatei spune că "raidul a vizat două instalaţii de lansare de rachete, în urma unor tiruri de rachete efectuate marţi de pe teritoriul Fâşiei Gaza, dintre care una a explodat pe teritoriul israelian", fără să facă victime.

Mişcarea "Hamas trebuie să dea socoteală pentru orice încălcare a suveranităţii israeliene, iar regimul terorist pe care l-a creat va purta responsabilitatea oricărei activităţi teroriste provenind de pe teritoriul Fâşiei Gaza", precizează responsabilul militar.

Fâşia Gaza este controlată de către Hamas. Mişcarea radicală palestiniană se opune reluării negocierilor israeliano-palestiniene sub egida Statelor Unite. Discuţiile se reiau miercuri, după eliberarea a 26 de deţinuţi palestinieni de către israelieni.

Relansarea negocierilor a avut loc la sfârşitul lunii iulie la Washington, discuţiile fiind mediate de secretarul american de Stat, John Kerry.