Bulgaria îşi revine după inundaţiile devastatoare

bulgaria_inund.jpg

Inundaţiile au devastat localitatea Varna (FOTO: REUTERS/Impact Press Group)

Situația în partea de nord a litoralului bulgăresc și în zona orașelor Dobrici, Veliko Tărnovo, Debeleț și Kilifarevor revine treptat la normal în urma inundațiilor ce au făcut 13 victime la Varna și Dobrici. În plus, la Varna, 2 copii sunt dați dispăruți. Realatează corespondentul RFI în Bulgaria, Petio Petkov.

La Albena, râul Batovska a ieșit din albie și a inundat o parte din stațiune. 1000 de turiști, dintre care peste 200 de români, au fost evacuați din 6 hoteluri aflate în apropierea rezervației naturale „Baltata”. Au fost folosite automobile militare și două elicoptere.

Localnicii afirmă că cel mai grav afectat este hotelul „Ghergana” în care au fost cazați 500 de turiști.

Directorul executiv al societății „Albena” Krasimir Stanev a declarat că este pentru a doua oară în acest an când stațiunea se confruntă cu inundații.

5000 de copii, cea mai mare parte ruși, au fost evacuați de la Tabara internaționala Kranevo la stațiunea Obzor.

Oficialitățile au declarat că nu există probleme la Nisipurile de aur, sf. Constantin și Elena, Litoralul soarelui și în stațiunile din sudul Litoralului.

Luni, în Bulgaria, a fost declarată zi de doliu național în memoria victimelor.

A fost grav avariată în urmă inundațiilor și a alunecărilor de pamânt Trecătoarea Republicii pe drumul București-Istanbul și București-Tracia elenă. Trecătoarea va rămâne închisă cel puțin pînă la finele lui iulie.

Automobilele în direcția Istanbul, Ksanti și Kavala sunt direcționate spre trecătoarea Șipka. Cele ce vin din Turcia și Nordul Greciei folosesc trecătorile Rișki și Kotel.

 
Petio Petkov, despre inundaţiile din Bulgaria