Inundaţiile fac victime în judeţul Iaşi

În judeţul Iaşi, ploile abundente din această săptămână au făcut trei victime. Doi bătrâni şi un copil au fost surprinşi de viiturile puternice. Prefectul judeţului Iaşi s-a apărat: scurgerile de pe versaţi şi nu ruperea digurilor au provocat moartea celor trei ieşeni. Rămâne însă întrebarea: au fost preveniţi oamenii din judeţ de oficialităţile locale despre pericolul viiturilor?

Corespondenta RFI la Iaşi, Violeta Cincu

În satul Bohotin din comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, un bărbat de 65 de ani a murit, după ce a fost surprins de viitură, în timp ce traversa un pârâu. Mai mulţi localnici au încercat să-l salveze, dar viitura a fost prea puternică.

Marţi seara, un bătrân de 80 de ani şi nepotul acestuia, de trei ani, au fost luaţi de viitură, în timp ce se aflau în curtea casei. Bărbatul a fost găsit mort la scurt timp, iar trupul copilului a fost găsit miercuri după-amiază, într-o grădină, la un kilometru de locul dispariţiei.

Prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, susţine că autorităţile nu sunt vinovate de moartea celor trei persoane. Romeo Olteanu a precizat că viiturile provin din scurgerile de pe versanţi şi nu în urma umflării unor râuri sau ruperii unor diguri.

Rămâne de văzut dacă oamenii care locuiesc în judeţul Iaşi au fost anunţaţi de oficialităţile locale să fie atenţi în perioada în care au fost anunţate ploi deosebit de abundente sau dacă primarii s-au gândit că oricum, oamenii se uită la televizor.

Iaşi, Violeta Cincu, despre inundaţii