Victorie pe frontul combaterii delincvenţei pariziene

1112.jpg

Victorie pe frontul combaterii delincvenţei pariziene

Victorie pe frontul combaterii delincvenţei pariziene. Prefectul poliţiei din capitala Franţei şi directia muzeului Luvru au anunţat o diminuare cu 75% a plângerilor privind furturi comise de hoţii de buzunare în celebra instituţie muzeală. Motivul acestei scăderi încurajatoare ar fi întărire a măsurilor de securitate după greva agenţilor declanşată pe 10 aprilie.

De la 120 de plângeri în medie pe lună înregistrate înainte de 10 aprilie s-a ajuns la doar 30 luna următoare, adică în mai. O diminuare cu 75 la sută anunţată presei de către prefectul de Paris şi de administratorul general al celebrului muzeu. Autoritătile atribuie aceste cifre prezenţei mai mari a poliţiştilor în uniformă atât în curtea muzeului cât şi sub piramida care serveşte drept intrare în muzeu. De asemenea, forţele de ordine - în uniformă sau în civil - patrulează sistematic şi în sălile de mare afluenţă. Această strategie pusă în practică după greva declaşată acum două luni de agenţii de securitate ai muzeului exasperaţi de agresiunile cărora le erau chiar ei victimă din partea grupurilor de hoţi de buzunare dă aşadar roade. "Fenomenul de agresivitate faţă de agenţi şi turiştii din săli a dispărut" spune oficialul de la Luvru în timp ce poliţia constată că turiştii aflaţi la exterior se simt şi ei mai în siguranţă acum. La ora prânzului, acum două luni, turiştii asiatici în special făceau coadă la comisariat ca să depună plângere. Acum nu mai vine practic nimeni, afirmă comisarul-sef al primului arrondissment din Paris citat de ziarul Le Figaro.
Cifrele anunţate de poliţie şi de responsabilii muzeului Luvru nu demonstrează şi că hoţii de buzunare au dispărut din capitala Franţei.
Doar Luvrul şi curtea sa au fost abandonate, astăzi "terenurile de joacă" al pungaşilor fiind mai degrabă malurile Senei şi parcul Tuilleries din faţa muzeului. Pentru a-i goni definitiv, prefectura Parisului prevede instaurarea unui vast plan de acţiune. Un plan din care fac parte deja cei 200 de poliţişti desfăşuraţi zilnic în marile locuri turistice ale Parisului, dar şi în transporturile publice.
Reamintim că hoţii de buzunare puşi în cauză de agenţii de securitate ai muzeului ar fi adesea minori "din ţările Europei de Est" care pot intra gratuit în muzeu ca orice persoană sub 25 de ani.