Suspect arestat pentru agresarea unui militar în cartierul La Defense

suspect-arestat-agresarea-unui-militar-cartierul-defense.jpg

Poliţişti, la locul agresiunii asupra militarului francez (Foto: AFP/Francois Guillot)

Un tânăr a fost arestat miercuri la periferia pariziană, pentru agresarea unui militar francez acum câteva zile. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, el convertindu-se recent la islam şi părând că a acţionat în numele "ideologiei (sale) religioase", a declarat un procuror din Paris, citat de AFP.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a "recunoscut faptele", în cursul interpelării, a declarat procurorul într-o conferinţă de presă. Oficialul a denunţat o "voinţă de a ucide destul de evidentă" a tânărului.

Militarul a fost rănit la nivelul gâtului, fiind apoi spitalizat week-end-ul trecut. Agresiunea a avut loc la trei zile de la asasinarea unui soldat britanic de către doi islamişti radicali, la Londra. Nu a fost stabilită vreo legătură între cele două atacuri.

Agresiunea a produs o puternică emoţie în Franţa, la un an de la uciderea a şapte persoane, inclusiv trei militari, de către Mohamed Merah, la periferia oraşului Toulouse.

Ministrul francez de Interne declară că există în opinia sa "câteva zeci, chiar câteva sute de potenţiali Merah" în Franţa. Manuel Valls a evocat "un act fără îndoială pregătit, care din fericire nu s-a terminat în mod tragic".