Andrei Chiliman: Închiderea şcolilor este o măsură corectă

andrei_chiliman_inchiderea_scolilor_este_o_masura_corecta.jpg

Zăpadă în Bucureşti (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Închiderea şcolilor pe timp de ninsori şi viscol este o măsură corectă, declară la RFI primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. El spune că decizia ajută autorităţile să cureţe mai eficient străzile de zăpadă. Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare Cod Portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare Cod Galben.

Andrei Chiliman crede că închiderea şcolilor "n-a fost o măsură rea. Sunt foarte mulţi copii care sunt aduşi cu maşina la şcoală, sunt foarte mulţi oameni în vârstă care-şi aduc nepoţii la şcoală şi cred că e mai bine că ni s-a dat un răgaz nouă, ca autorităţi, de două zile, ca să putem să pregătim zonele cu şcoli, pentru ca părinţii cu copiii să poată să vină în siguranţă la şcoală. E mai bine că s-au oprit (...). Cred că măsura a fost corectă".

Toate unităţile de învăţământ din judeţele avertizate cu Cod Portocaliu de viscol rămân închise miercuri, iar situaţia şcolilor din zonele atenţionate cu Cod Galben va fi anunţată în funcţie de fiecare situaţie în parte, potrivit Ministerului Educaţiei.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare Cod Portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare Cod Galben.

Avertizarea Cod Portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

 
Andrei Chiliman, intervievat de Cosmin Ruscior, despre închiderea şcolilor din cauza ninsorilor şi a viscolului din Bucureşti