Chiliman: Suntem cu arma la picior; zăpada nu poate fi ridicată bătând din palme

chiliman_suntem_arma_picior_zapada_nu_poate_ridicata_batand_palme.jpg

Bucureştiul sub zăpadă (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Ridicarea zăpezii de pe marginea străzilor nu se poate face în câteva zile, ea durează "în condiţii normale trei-patru săptămâni", declară la RFI primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. El apreciază pe de altă parte că autorităţile Capitalei "s-au descurcat destul de bine" până acum. Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare Cod Portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare Cod Galben.

Andrei Chiliman spune că Primăria Sectorului 1 este pregătită pentru noile ninsori care vor avea loc în Bucureşti: "Mâine (miercuri) va ninge iarăşi, cel puţin prognoza a fost că o să ningă între 15 şi 20 de centimetri. Suntem cu arma la picior şi sper să putem să rezolvăm toate lucrurile în mod normal".

Primarul Sectorului 1 precizează că "în condiţii normale, zăpada (de pe marginea străzilor-n.r.) se ridică în decurs de trei-patru săptămâni după ce a fost un viscol şi s-a pus atât de multă zăpadă, cât s-a pus acum în Bucureşti. Deci nu e vorba de o operaţie care să se facă bătând din palme. E o treabă de durată şi care presupune cheltuieli foarte mari şi noi facem aceste cheltuieli".

Întrebat cum i se pare prestaţia Primăriei Generale după ninsorile din acest week-end, Andrei Chiliman a răspuns: "Sunt diferenţe între sectoare şi Primăria Generală coordonează această activitate de deszăpezire. Cu utilajele şi cu mijloacele pe care le are la dispoziţie în fiecare sector, eu zic că s-au descurcat destul de bine".

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare Cod Portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare Cod Galben.

Avertizarea Cod Portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

 
Andrei Chiliman, intervievat de Cosmin Ruscior, despre ninsorile din Bucureşti