Capitala, sufocată de nămeţi. Primarul Oprescu cere bucureştenilor să folosească RATB-ul

capitala_sufocata_nameti_primarul_oprescu_cere_bucurestenilor_foloseasca_ratb.jpg

Bucureştiul sub zăpadă (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Primarul Capitalei Sorin Oprescu le cere bucureştenilor ca luni să folosească mijloacele de transport în comun, pentru a nu apărea probleme suplimentare pe fondul ninsorilor abundente din week-end. Oprescu mai solicită să fie curăţată zăpada de pe trotuare, străzile secundare, refugiile şi staţiile RATB.

Primarul Sorin Oprescu face apel la înţelegerea bucureştenilor: "Vreau să mă adresez cetăţenilor Bucureştiului sau celor care vor să tranziteze Capitala în aceste zile: folosiţi cu prioritate mijloacele de transport în comun. Noi ne vom asigura că tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele circulă corespunzător. În felul acesta ne daţi spaţiu să putem curăţa străzile, să le pregătim pentru dumneavoastră".

Primarul general le cere primarilor de sector să cureţe străzile secundare pe care le au în administrare, conform planului de deszăpezire.

Sorin Oprescu le solicită şoferilor care se vor afla în trafic în cursul zilei de luni să nu blocheze operaţiunile de deszăpezire, prin parcarea maşinilor în locuri nepermise.

Primarul Capitalei cere să fie degajată zăpada de pe trotuare, străzile secundare, refugiile şi staţiile RATB. Sorin Oprescu precizează că pe arterele mari se circulă în condiţii de iarnă, iar autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele circulă pe toate traseele.

Sorin Oprescu mai spune că în cele trei adăposturi municipale se află 520 de persoane, iar trei echipe mobile ale Direcţiei de Asistenţă Socială monitorizează la intervale regulate alte 46 de persoane adulte, care au refuzat adăpostirea.