Bătăi de stradă între indignaţii spanioli şi Poliţie

batai-strada-indignatii-spanioli-politie.jpeg

Ciocniri violente între indignaţi şi poliţişti, la Madrid, în Spania.

Ciocniri violente marţi noapte la Madrid, între manifestanţii din mişcarea indignaţilor şi poliţişti. Aceştia din urmă au folosit gloanţe de cauciuc, pentru a-i ţine la distanţă pe protestatarii furioşi.

Cel puţin 60 de persoane au fost rănite, dintre care una grav. Printre răniţi se află şi 27 de poliţişti. Alte 26 de persoane au fost arestate, anunţă Poliţia.

Miile de manifestanţi s-au adunat în apropiere de Congres, unde au strigat "Demisia!", denunţând o democraţie "sechestrată", supusă "pieţelor financiare".

Poliţiştii au lovit cu bastoanele manifestanţii din Madrid, care încercau să forţeze un baraj. Mii de oameni erau adunaţi în apropiere de Congres, iar unii aruncau cu diferite proiectile asupra forţelor de ordine. "Acestea sunt armele noastre!", strigau manifestanţii, ridicând mâinile în aer. Manifestaţia a fost convocată prin intermediul reţelelor de socializare.

Guvernul conservator condus de Mariano Rajoy a adoptat din luna decembrie măsuri de austeritate ce au provocat o nemulţumire profundă în rândul populaţiei.