VIDEO: Autocar plin cu români, răsturnat în Franţa

accident-autocar-franta.jpg

Sursa: pacanews.com

Cel puţin 40 persoane au fost rănite şi un bebeluş a murit după ce un autocar plin cu turişti români s-a răsturnat pe autostrada A 8 din sud-estul Franţei. Dintre răniţi, cei mai mulţi – aproximativ 30 – sunt în stare gravă, cel putin 3 fiind în stare critică, spun autorităţile din Hexagon. Din primele informaţii rezultă că şoferul a pierdut controlul volanului în urma exploziei unei anvelope.

Accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa - Aix-en-Provence, în apropierea localităţii Vidauban.

Autocarul transporta 50 de turişti români, a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat, cel mai probabil din cauza exploziei unei anvelope. Maşina plecase din România sâmbătă şi se îndrepta spre Madrid, în Spania.

6 elicoptere şi 13 ambulante s-au deplasat la locul accidentului pentru a transporta răniţii la spital.

Traficul pe autostrada A8 a fost întrerupt pentru a permite intervenţia echipelor de salvare.

 

Sursa: youtube.com

MAE: Nu există o evidenţă a persoanelor din autocar

Autocarul care transporta cetăţeni români implicat în accidentul din Franţa aparţinea unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se din direcţia Madrid spre România, a informat duminică Ministerul român de Externe.

"Din datele pe care le avem până în prezent de la Centrul Operaţional Naţional din Paris care ţine legătura cu autorităţile de la faţa locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de răniţi grav şi 20 de persoane rănite uşor", menţionează MAE în precizarea remisă MEDIAFAX, în care nu se face referire la persoane decedate.

De asemenea, potrivit MAE, din informaţiile preliminare rezultă că este vorba despre un autocar al unei firme din Bistriţa, care a fost închiriat unei firme din Suceava.

"În urma discuţiilor cu patronii firmei, rezultă că pasagerii erau cetăţeni români care se deplasau din direcţia Madrid spre România. Nu există o evidenţă centralizată a acestora", a evidenţiat MAE.

Centrul Operaţional Naţional din Franţa a informat că a început deja transportarea răniţilor cu elicopterul la spitale din regiune: două victime la Nisa, una la Marsilia şi trei la Toulon.