100 de localităţi, afectate de inundaţii

Peste 100 de localităţi din 20 de judeţe, inclusiv capitala, au fost afectate de ploilor torenţiale din ultimele 24 de ore. Este bilanţul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care precizează că peste 800 de gospodării au fost inundate. ANM a avertizat că ploile vor continua.

 

Potrivit IGSU, în urma ploilor torenţiale, în ultimele 24 de ore au fost afectate 103 localităţi din 20 de judeţe Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui şi Vrancea şi municipiul Bucureşti.

''În total, au fost inundate 818 gospodării şi anexe gospodăreşti, 831 hectare de teren arabil, 54 hectare păşuni şi fâneţe, iar 40 de fântâni au fost colmatate", precizează comunicatul IGSU, citat de Agerpres.

De asemenea, au mai fost afectate şapte drumuri judeţene şi 25 comunale, însumând 119 km, două tronsoane de cale ferată (0,55 km) două poduri şi 37 de podeţe.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă dimineaţă o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, îndeosebi în zonele deluroase şi montane, precum şi în sud-vestul, sudul şi centrul ţării, valabilă de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, ora 21.00.

Probleme importante au fost şi în Capitală. Aici zeci de troleibuze şi tramvaie nu au mai putut circula pe străzile inundate. De asemenea, au existat infiltraţii semnificative de apă şi la metrou.

Meteorologii anunţă ploi abundente şi în Bucureşti în noapte de sâmbătă spre duminică.