Atentat mafiot într-un liceu din Italia

Două tinere au murit, iar alţi şase elevi au fost răniţi, sâmbătă, după explozia a trei dispozitive artizanale în faţa unui liceu din oraşul italian Brindisi. Din primele informaţii, este vorba despre un atac mafiot sau anarhist, informează Corriere della Sera, în ediţia electronică. Liceul atacat poartă numele unui fost luptător împotriva mafiei.

 

Potrivit datelor preliminare, un dispozitiv artizanal fabricat din trei butelii şi piese metalice a explodat în faţa liceului din Brindisi, chiar în momentul în care un autobuz cu elevi oprise în faţa instituţiei de învăţământ.

O elevă în vârstă de 16 ani a murit pe loc, iar o colegă şi prietenă a acesteia, de aceeaşi vârstă, a decedat la spital. Şase colegi au fost răniţi în deflagraţiile produse sâmbătă dimineaţă, anunţă Protecţia civilă italiană.

Anchetatorii italieni privilegiază ipoteza unui atac al crimei organizate.

Liceul poartă numele "Francesca Morvillo Falcone", soţia unui celebru judecător anti-mafie, Giovanni Falcone. Cei doi au fost asasinaţi în urmă cu aproape 20 de ani, pe 23 mai 1992, într-un atentat al mafiei.