Accidentul de pe linia 41, accident colectiv de muncă

accidentul-linia-41-accident-colectiv-munca.jpg

Accident pe linia tramvaiului 41, în Pasajul Lujerului din Bucureşti

Trei tramvaie care circulau pe linia 41 din Capitală s-au ciocnit joi dimineaţă în Pasajul Lujerului. Potrivit SMURD, 52 de persoane au fost rănite, dintre care 37 au fost duse la spital, iar alte 15 au mers singure la unităţile sanitare. Cinci sunt în stare mai gravă.

Primul tramvai implicat în accident s-a defectat pe linie, cel de-al doilea a oprit, iar al treilea nu a mai reuşit să oprească la timp şi s-a ciocnit de cele două tramvaie oprite pe linie. Două dintre tramvaie au deraiat, respectiv cel de-al doilea şi al treilea, arată RATB într-un comunicat de presă.

Accidentul a avut loc la o oră de vârf, 7:25 dimineaţa. Răniţii au fost duşi la trei spitale de urgenţă din Bucureşti, la Spitalul Universitar, la Floreasca şi Elias.

RATB a trimis autobuze care să preia călătorii din tramvaiele blocate pe linie. Acum, Inspecţia Muncii a deschis o anchetă. Acest accident este considerat accident colectiv de muncă, fiind implicaţi vatmanii şi persoane care mergeau spre serviciu.

 

Mărturiile

 

Unii pasageri spun că vatmanul celui de-al treilea tramvai avea viteză mare la intrarea în Pasajul Lujerului, astfel că deşi a frânat, impactul a fost puternic şi aproape toţi călătorii au căzut. Potrivit unor martori, la intrarea în Pasajul Lujerului, vatmanul din cel de-al treilea tramvai a observat înainte cu aproximativ o sută de metri că sunt tramvaie oprite, a frânat, după care s-a izbit puternic de tramvaiul din faţă, care la rândul lui, a intrat în primul tramvai oprit. "M-am trezit cu multă lume peste mine, oameni răniţi. Sunt foarte speriată. Uşile erau blocate, lumea era peste mine, am crezut că acolo mor, eram pe jos, între scaune. Am spart uşile cu piciorul ca să ieşim", a declarat o femeie aflată într-unul dintre tramvaie.

Circulaţia a fost oprită pe sensul de mers dinspre Plaza Mall spre Piaţa Presei, în schimb au fost introduse mai multe autobuze. O linie telefonică a fost înfiinţată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, destinată exclusiv rudelor răniţilor în accidentul de pe linia 41. La numărul de telefon 021.601.26.37, pot fi obţinute informaţii despre starea pacienţilor care au ajuns la Spitalul Universitar. De asemenea, rudele răniţilor pot afla dacă victimele se află la această unitate medicală sau dacă au fost transportate la alte spitale.

 
 
Tags: