(VIDEO) Accident tragic în Noua Zeelandă

Unsprezece persoane au murit sâmbătă dimineaţă după ce balonul cu aer cald în care se aflau s-a prăbuşit. Conform site-ului Fairfax News, 11 persoane se aflau la bordul aparatului şi nu există supravieţuitori. Accidentul s-a produs în apropiere de Carterton, un oraş mic la nord de Wellington, localitate populară printre amatorii de zborul cu baloane cu aer cald.

Poliţia nu a putut determina imediat cauza accidentului care s-a produs în condiţii meteo stabile cu vânt moderat, însă, conform martorilor, balonul a căzut brusc aproximativ 150 de metri după ce a lovit un cablu de electricitate.

Un martor, David McKinlay, a povestit presei că a văzut un colţ al nacelei în flăcări "şi de odată, flăcările erau de zece metri înălţme". "Arăta ca o rachetă, era incredibil", a adăugat acesta.

Corpurile a doi pasageri care săriseră din aparatul în flăcări au fost găsite în apropiere.

O anchetă a fost deschisă pentru a determina cu certitudine cauzele tragediei şi a evita ca astfel de incidente să se mai aibă loc, a declarat Peter Northcote, un purtător de cuvânt al agenţiei de securitate a transporturilor.