România, sub ceaţă. Transporturile aerian şi maritim, afectate

După ce mai multe zboruri au fost anulate sâmbătă pe aeroportul din Cluj, ceaţa provoacă probleme mari duminică şi în Constanţa. Două curse aeriene care trebuiau să aterizeze duminică dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu", au fost deviate către Tulcea şi Bucureşti. De asemenea, sunt probleme serioase şi în ceea ce priveşte transportul maritim în Portul Constanţa, dar şi pe Dunăre.

 

Potrivit reprezetanţilor aeroportului constănţean, cursa Carpatair, care plecase de la Istanbul şi urma să ajungă la Constanţa duminică, la ora 08.00, a fost deviată şi a aterizat pe aeroportul din Tulcea. Avionul are 49 de pasageri la bord, care urmează să aştepte îmbunătăţirea condiţiilor meteoroligice şi apoi să ajungă la Constanţa cu aceeaşi aeronavă.

De asemenea, un avion al companiei Ryanair, care venea de la Pisa şi care trebuia să aterizeze în jurul orei 09.50 la Constanţa, a fost redirecţionat către Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucureşti. La bordul avionului se află 133 de pasageri, urmând ca modalitatea de deplasare a acestora către Constanţa să se hotărască după aterizarea aeronavei la Bucureşti.

Probleme şi cu transportul maritim

Porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud au fost închise din cauza ceţii dense. Din acelaşi motiv a fost oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Potrivit autorităţilor portuare, manevrele de încărcare şi descărcare ale navelor în porturile Midia, Constanţa Nord, Constanţa Sud - maritim şi fluvial, şi Mangalia au fost suspendate, rând pe rând, începând cu ora 08.00, din cauza vizibilităţii scăzute, în condiţii de ceaţă, de sub jumătate de milă marină.

Toate manevrele şi operaţiunile portuare vor fi reluate imediat ce condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi, spun autorităţile.