Camerista din scandalul DSK iese la contraatac

camerista-scandalul-dsk-iese-contraatac.jpg

Camerista care-l acuză pe DSK de agresiuni sexuale, Nafissatou Diallo (stânga) (Foto: Reuters/ABC/Heidi Gutman/Handout)

Campanie mediatică intensă a acuzatoarei lui Dominique Strauss-Kahn: camerista care îl acuză pe DSK de viol a acordat un interviu săptămânalului Newsweek şi apare luni, 25 iulie în câteva emisiuni ale postului de televiziune ABC.

Corespondentul RFI la New York, Radu Tudor

Doi jurnalişti de la prestigiosul săptămânal newyorkez au stat de vorbă cu Nafissatou Diallo preţ de mai bine de trei ore, la sediul cabinetului de avocatură Thompson Wigdor, care o reprezintă pe acuzatoarea lui Dominique Strauss-Kahn.

Incidentul din camera 2.806 a hotelului Sofitel este înfăţişat ca o ciocnire între lumi, cea a puternicilor planetei, pe de o parte şi a celor săraci care încearcă să-şi găsească un rost în lume, pe de alta.

 

Trecut dubios al cameristei din scandalul DSK

 

Existenţa femeii din Guineea, în vârstă de 32 de ani urmează o traiectorie devenită clasică. Văduvă, analfabetă, ajunge ilegal în America, unde îşi câştigă existenţa lucrând într-o mică alimentară din cartierul Bronx şi apoi într-un salon de coafură, înainte de a obţine, cu ajutorul unei organizaţii umanitare internaţionale, slujba de la Sofitel, o adevărată mană cerească, plătită cu 25 de dolari pe oră, plus bacşişuri.

În 2003, Nafissatou Diallo cere azil, pe motive a căror veridicitate este acum în dispută, cum sunt şi alte episoade ale biografiei ei, atât în ţara-i natală, cât şi în America.

 

Un lucru cert: contactul sexual dintre cameristă şi DSK

 

În afara oricărei dispute este faptul că "întâlnirea" dintre Dominique Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo a fost de natură sexuală. Acuzatul, care, la cererea avocaţilor săi păstrează o tăcere mediatică absolută pretinde că a fost un act consimţit, fapt pe care presupusa victimă îl neagă vehement. În versiunea ei, DSK ar fi fost violent, fapt confirmat, se pare, de examenul medical care a avut loc la cinci ore după incident.

Date fiind problemele de credibilitate ale acuzatoarei, avocaţii ei au hotărât să contraatace, introducând antecedente erotice nu tocmai măgulitoare ale politicianului francez, idilele în serie şi, mult mai grav, o presupusă tentativă de viol, la Paris, în 2003.

Soarta lui Dominique Strauss-Kahn este în mâinile procuraturii newyorkeze, care va decide în următoarele săptămâni dacă se va merge sau nu la proces.

 

 

New York, Radu Tudor, despre scandalul DSK