Tutilescu: Reţelele de trafic de persoane ar trebui combătute mai eficient

tutilescu-retelele-trafic-persoane-ar-trebui-combatute-mai-eficient.jpg

Marian Tutilescu: Se lucrează la un plan de măsuri pentru repatrierea minorilor neînsoţiţi din Franţa

Delincvenţa "generată de cetăţenii români" în regiunea pariziană a crescut cu 72,4% în primul semestru al anului 2011 în raport cu primul semestru din 2010. Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen din Ministerul de Interne, apreciază la RFI că reţelele de trafic de persoane ar trebui combătute mai eficient.

Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen din Ministerul de Interne, apreciază la RFI că această creştere a infracţiunilor comise de români în regiunea pariziană e cauzată pe de-o parte de creşterea eficienţei urmăririi acestor cazuri, dar şi de creşterea numărului absolut al infracţiunilor.

Infractori români în Franţa

Marian Tutilescu, secretar de stat MAI

AscultăDownload

Marian Tutilescu mai declară că ar trebui instituite patrule mixte de poliţişti francezi şi români şi că reţelele de trafic de persoane ar trebui combătute mai eficient.

Şeful Departamentului Schengen din Ministerul de Interne afirmă că în prezent se lucrează la un plan de măsuri pentru repatrierea minorilor neînsoţiţi de pe teritoriul francez.

Potrivit unui studiu al Poliţiei franceze, citat de presa din Hexagon, numărul infracţiunilor comise de români în regiunea Parisului a crescut cu 70% în primul semestru al lui 2011, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aproape 5.700 de români au comis infracţiuni de la începutul anului, faţă de 3.300 în primele şase luni ale lui 2010.

 
Marian Tutilescu, intervievat de Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, despre infractorii români din Franţa