India: cel puţin 20 de morţi în urma atacurilor teroriste de la Bombay

india-cel-putin-20-morti-urma-atacurilor-teroriste-bombay.jpg

India: cel puţin 20 de morţi în urma atacurilor teroriste de la Bombay

Cel puţin 20 de morţi şi peste 100 de persoane rănite. Acesta este bilanţul provizoriu al exploziilor produse în oraşul Indian Bombay. Atacurile teroriste au avut loc în zone foarte aglomerate, în apropierea unui templu hindus, a unei gări şi într-o piaţă pentru comercializarea bijuteriilor.

Poliţia a confirmat că au avut loc trei explozii iar ministrul Indian de interne a făcut public un nou bilanţ al victimelor după ce anterior se anunţaseră peste 100 de răniţi şi 13 morţi. De altfel, ministerul de interne a şi anunţat că este vorba despre atacuri teroriste.

Atentatele de miercuri, 13 iulie, reprezintă primul incident major produs la Bombay după atentatele din noiembrie 2008. Atunci şi-au pierdut viaţa 166 de persoane.

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat miercuri atentatele "revoltătoare" de la Bombay. Liderul de la Casa Albă şi-a exprimat solidaritatea Statelor Unite cu India.

"Statele Unite continuă să evalueze situaţia, inclusiv securitatea cetăţenilor americani. India este un prieten apropiat şi un partener al Statelor Unite. Americanii sunt solidari cu indienii în aceste încercări şi propunem ajutorul nostru pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe autorii acestor crime oribile", a spus Obama.