Rusia, îndoliată de naufragiul de pe Volga

rusia-indoliata-naufragiul-volga.jpg

Unii dintre pasagerii salvaţi de pe vasul care a naufragiat pe Volga (Foto: Reuters/Roman Kruchinin).

Cel mai grav accident naval din ultimii 30 de ani din Rusia a avut loc duminică, 10 iulie. Un vas de croazieră a naufragiat în râul Volga, la opt sute de kilometri est de Moscova. Drama s-a produs în republica Tatarstan, la 80 de kilometri de Kazan. Bilanţul arată peste o sută de dispăruţi.

Circa 80 de persoane au fost salvate în urma naufragiului de la Volga. Mai mult de 40 de corpuri neînsufleţite au fost văzute plutind la suprafaţă, dar lista victimelor s-ar putea lungi, întrucât circa o sută de oameni sunt daţi dispăruţi, ceea ce în limbajul de specialitate înseamnă că şansele de supravieţuire sunt ca şi inexistente.

Echipele de salvatori au descoperit mulţi pasageri morţi în barul şi restaurantul vasului de croazieră. Printre posibilele victime se numără şi copii, care se aflau în sala de jocuri a navei.

"Şansele de a găsi supravieţuitori sunt foarte mici", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Cele mai recente estimări arată că la bordul navei Boulgaria se aflau 196 de oameni, dar vasul nu avea dreptul să primească mai mult de 120 de persoane. S-a dovedit că cel puţin 20 de pasageri au urcat fără bilet.

Actualizare: Nava de croazieră care s-a scufundat duminică, pe Volga nu avea licenţă pentru transport de persoane, a anunţat procurorul Serghei Belov, potrivit Itar-Tass.