Emil Boc: Bacalaureatul, un duş rece şi necesar

Premierul Emil Boc îi încurajează pe elevii de liceu care au picat examenul de bacalaureat anul acesta. Şeful Executivului a apreciat într-o declaraţie făcută sâmbătă la Cluj că picarea bacului nu este o tragedie şi că zecile de mii de elevi aflaţi în această situaţie trebuie “să se pună cu burta pe carte”.

"Pentru prima dată se cern valorile, se respectă competenţa şi o diplomă începe să prindă consistenţă, să aibă valoare pe piaţa muncii. Rezultatele sunt o poză a realităţii pe care o avem şi care nu trebuie cosmetizată. Celor care au picat bacalaureatul le spun că întotdeauna există a doua şansă şi că prin învăţare, prin muncă, prin burta pe carte, se poate recupera ce s-a pierdut în iunie. Nu este sfârşitul lunii dacă ai picat un examen. Acesta este cel mai important semnal pe care vrem să îl dăm tuturor. Dacă munceşti, poţi să ai rezultate şi să fie recunoscute de societate", a spus Emil Boc.

Emil Boc spune că bacalaureatul a fost un duş rece şi necesar

Emil Boc, Premier

AscultăDownload

Prim-ministrul a spus că încurajează performanţa, va susţine competenţele şi se va pronunţa pentru menţinerea standardelor de calitate impuse în învăţământ.

Premierul le-a atras atenţia candidaţilor care nu au promovat bacalaureatul că trebui să înţeleagă că examenul se ia doar printr-un efort suplimentar, "nu prin pile, contribuţii financiare sau alte mijloace".

Rezolvarea contestaţiilor a crescut procentul de promovabilitate

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anuntat sâmbătă că după rezolvarea contestaţiilor, rata de promovabilitate la bacalaureat este de 45,72%, cu 1,25% mai mult decât înainte de recorectarea a peste 80.000 de lucrări.

Promovabilitatea înaintea contestaţiilor a fost de 44,47%. Peste 200.000 de elevi au fost înscrişi la această sesiune a bacalaureatului, din care 90.765 au promovat înainte de contestaţii.

Daniel Funeriu a precizat că cere elevilor să nu se aştepte la o scădere a standardelor la sesiunea din toamnă a bacalaureatului.