Norul de cenuşă vulcanică închide aeroporturi în Germania

Aeroporturile din nordul Germaniei au fost închise miercuri dimineaţă, din cauza norului de cenuşă vulcanică eliberat în atmosferă de un vulcan islandez. Compania aeriană germană Lufthansa se aşteaptă la anularea a circa 150 de zboruri miercuri.

Aterizările şi decolările vor fi suspendate la aeroportul din Bremen, începând cu ora locală 5.00, iar la Hamburg, începând cu ora 6.00. Temerea principală este că aparatele de zbor riscă să fie avariate, din cauza concentraţiei mari de cenuşă.

Autorităţile germane au cerut pasagerilor să solicite companiilor aeriene informaţii privind posibile anulări ale unor curse. Deocamdată nu se ştie cât timp vor dura perturbările provocate de cenuşa vulcanică.

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat că se aşteaptă la anularea a circa 150 de zboruri miercuri.

Serviciul german de securitate aeriană a anunţat că norul de cenuşă vulcanică ar putea afecta miercuri şi aeroporturile din Berlin.

Aproximativ cinci sute de zboruri au fost anulate marţi în Europa, din cauza trecerii prin nordul Marii Britanii a norului de cenuşă.

Cel mai activ vulcan din Islanda, Grimsvötn a început să erupă sâmbătă, cel mai violent eveniment din ultimii o sută de ani.

În aprilie 2010, norul de cenuşă de la un alt vulcan islandez a provocat cea mai mare închidere a spaţiului aerian decretată în Europa pe timp de pace, cu peste o sută de mii de zboruri anulate. Opt milioane de pasageri au fost blocaţi timp de o lună.