Noutăţi la examenul de bacalaureat 2011

Au început înscrierile pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, care va începe în 6 iunie cu probele orale. Ultimele cereri vor putea fi depuse în data de 27 mai, adică vinerea aceasta.

Spre deosebire de anul trecut, când examenele de competenţe s-au desfăşurat pe parcursul anului şcolar, anul acesta aceste probe vor fi date la încheierea cursurilor de clasa a XII a...

Aceasta după ce profesorii s-au plâns că probele susţine anul trecut în timpul celui de-al doilea semestru le-au perturbat orele. Anul acesta, se va schimba şi supravegherea :Ministerul Educaţiei i-a invitat pe părinţii elevilor şi pe reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale să monitorizeze organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat. Examen la care, a promis ministrul, nimeni nu va mai copia decât cu riscul de a nu mai putea da bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

În fine, o altă noutate este că elevii care nu vor lua de prima dată examenul vor mai putea să îl susţină doar o singură dată fără plată.

 
Examenul de bacalaureat aduce în 2011 noutăţi