Atac surpriză asupra lui Ouattara, în Coasta de Fildeș

Hotelul Golf, cartierul general al lui Alassane Ouattara, președintele ales al Coastei de Fildeș recunoscut de comunitatea internațională a fost atacat în orașul Abidjan. Forțele republicane și căștile albastre (trupele ONU) au ripostat, dar combatanții pro-Gbagbo sunt la doar câteva sute de metri de hotel.

Trupele fidele președintelui Laurent Gbagbo, care a pierdut alegerile prezidențiale s-au mobilizat în jurul hotelului unde s-au adăpostit de patru luni Alassane Ouattara, Guvernul său și o parte dintre soldați. Tiruri de rachetă și de mitralieră au vizat locul respectiv.

Panicați, tot personalul hotelului, oamenii politici și o parte a căștilor albastre s-au refugiat în subsol și în bucătării.

Riposta a fost organizată de forțele republicane (pro-Ouattara) și de căștile albastre senegaleze, togoleze și franceze care se aflau acolo.

Tiruri de mitralieră și de mortieră au fost trase dinspre hotel spre pozițiile forțelor pro-Gbagbo, care se aflau la doar câteva sute de metri de clădire.

Alassane Ouattara a vrut să se impună în fața lui Laurent Gbagbo, dar se pare că există riscul să se întâmple exact contrariul.