Cetăţean român, printre victimele atacului asupra biroului ONU din Afganistan

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că printre victimele incidentului din Afganistan se află un cetăţean român, ofiţer de afaceri politice în cadrul Centrului Operaţional NORD din Mazar-I-Sharif al minisunii ONU în Afganistan". Iată ce se afirmă într-un comunicat emis sâmbătă de MAE, la o zi după atacul asupra unui birou ONU din Afganistan, soldat cu cel puţin 12 victime, între care se numără şi şapte angajaţi ai ONU.

Doris Mircea, director general de comunicare în MAE, a menţionat că este vorba despre "un ofiţer roman decedat, cu o impresionantă carieră internaţională în domeniul instituţiilor internaţionale".

Victima, în vârstă de 43 de ani, mai participase şi la operaţiunile din centrul ONU din Kandahar, în Tadjikistan, în Federaţia Rusă, în Caucazul de Nord, în Cecenia, în Kârgâzstan şi în alte operaţiuni ale unor organizaţii internaţionale, a precizat sursa.

Ministerul de Externe anunţase încă de vineri că, potrivit unor informaţii preliminare, un român s-ar putea afla printre victimele "atacului barbar" asupra biroului misiunii ONU de la Mazar-i-Sharif, din Afganistan.

Atacatorii sunt de fapt tineri, care au protestat faţă de gestul pastorului american care în urmă cu câteva zile a incendiat în public, în Statele Unite, Coranul, cartea sfântă a musulmanilor.

Angajaţi ai ONU originari din Norvegia, Suedia şi România se află printre persoanele decedate vineri în atacul asupra biroului ONU”, a anunţat o sursă neprecizată citată de Channel 4 News, în pagina electronică.

NATO, UE, Statele Unite şi Franţa au condamnat, vineri, atacul comis de manifestanţi împotriva sediului ONU din Mazar-i-Sharif, în care au fost ucişi şapte angajaţi ai Naţiunilor Unite şi cinci demonstraţi afgani.