Lupte de stradă la Tripoli

libia-protestatari-reuters-asmaa-waguih.jpeg

Manifestanţi anti-Gaddafi (Foto : Reuters / Asmaa Waguih)

Noi confruntări au avut loc vineri, 4 martie, între manifestanţii anti-Gaddafi şi forţele de ordine, la Tripoli. Forţele de securitate au folosit gaze lacrimogene, pentru a dispersa sute de protestatari ieşiţi pe străzile Capitalei, după rugăciunea de vineri.

Ciocniri de stradă au avut loc între aproximativ o sută de manifestanţi, care scandau sloganuri împotriva lui Gaddafi şi forţele de ordine. Confruntările s-au produs la Tajoura, un cartier popular, la est de Tripoli, potrivit unui martor citat de AFP.

Au mai existat şi alte confruntări vineri, la Tripoli. Demonstranţii au ars steagul libian. Poliţia secretă a consolidat măsurile de securitate în zonă, în timp ce forţele loiale liderului libian, Muammar Gaddafi au instituit controale în trafic.

Moscheile ar fi fost închise şi ar fi avut loc arestări în cursul nopţii, în timp ce serviciile de Internet au fost întrerupte, potrivit unor informaţii neconfirmate.

Grupuri mici de manifestanţi care îl susţin pe Gaddafi şi altele care i se împotrivesc s-au bătut vineri în apropiere de piaţa Verde din Tripoli.

Forţele de ordine au încercuit zona respectivă, dar nu au intervenit, preferând să tragă focuri de armă în aer.

 
Andreea Orosz în dialog cu Anca Năstase