Pensionarii militari ies în stradă

militari-pensionari.jpg

Pensionarii militari nu renunţă la proteste.

Sindicatul cadrelor militare disponibilizate şi în rezervă organizează marţi, 1 martie, în Capitală, între orele 9 şi 16, un miting de protest. Pensionarii militari vor să iasă în stradă în număr de zece mii.

Circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseul P-ţa Eroilor – Bd. Eroilor – Str. Ştirbei Vodă – Calea Victoriei – C.A. Rosetti – Bd. Magheru – Bd. Lascăr Catargiu – P-ţa Victoriei.

De asemenea, vor fi aplicate restricţii temporare şi pe arterele ce intersectează traseul de deplasare al manifestanţilor.

Pensii militare

Mircea Dogaru, lider sindical

AscultăDownload

Colonelul în rezervă Mircea Dogaru, preşedintele sindicatului spune la RFI care e motivul pentru care militarii ies în stradă : "Noi mergem pentru abrogare, ieşim pentru abrogarea legilor 119, care priveşte anumite categorii, aşa-zisele legi speciale, dar şi pentru abrogarea legii 329 a cumului salariilor cu pensiile şi a legii 263, ceea ce înseamnă că luptăm pentru toţi pensionarii din Romania, şase milioane, dar şi pentru alte categorii, tinerii, taximetriştii, care sunt încadraţi la categoria persoană fizică autorizată, militarii profesionişti, care vor fi daţi afară la 45 de ani, fără nici un fel de drept".

Reacţiile în problema pensiilor militare au fost "emoţionale" şi chiar "isterizate", spunea acum câteva săptămâni la RFI vice-preşedintele PDL, Cezar Preda.

"Ceea ce s-a întâmplat în recalcularea pensiilor militarilor, de la primul fluturaş trimis pe luna ianuarie până astăzi nu a fost decât o reacţie emoţională exagerată, cu tot respectul, i-aş spune isterizată a unor persoane care ori n-au înţeles mecanismul ori n-aveau nici un interes să-l înţeleagă ori care ştiau sigur că-n urma acestui mecanism ies în pierdere, pentru că ceea ce a însemnat pentru ei viaţa militară n-a însemnat o viaţă cu stagiu complet şi cu obligaţiile faţă de statul român îndeplinite sută la sută", declara liderul democrat-liberal.

Cezar Preda asigură că majoritatea pensionarilor nu va pierde la pensii : "Majoritatea covârşitoare a militarilor nu vor pierde la pensii, din contră, cei care au stagiu militar complet vor câştiga la pensie".