Iarna perturbă transportul european

Vremea ţine blocaţi mii de pasageri pe mai multe aeroporturi din Europa. Pe aeroportul Roissy din Paris se înregistrează una din cele mai alarmante situaţii. Autorităţile aeronautice locale au anulat peste jumătate din zboruri. "Există şi posibilitatea de noi amânări şi în ziua de Crăciun", au anunţat oficialii aeroportuari.

Nimic nu zboară de pe Roissy până la ora 2, ora României, din cauza vremii nefavorabile – au specificat vineri autorităţile.
Poleiul a blocat mai multe autostrăzi şi căi ferate si în Germania, unde un accident în lanţ s-a soldat cu moartea unei persoane pe autostrada Berlin-Munchen.

În Belgia reţelele rutieră şi feroviară sunt dominate de haos. Aici în cursul nopţii stratul de zăpadă s-a îngroşat cu zece până la 20 de centimetri.

Numeroase trenuri au fost anulate, iar autobuzele din majoritatea oraşelor belgiene mari au renunţat să mai iasă din depouri, situaţia fiind similară la Bruxelles.
Traficul aerian a avut şi el de suferit în zonă, sute de pasageri petrecându-şi noaptea în hoteluri sau pe aeroportul Charleroi din cauza zborurilor anulate joi seara.