Turişti francezi, atacaţi de urs în Bucegi

Doi turişti francezi au fost atacaţi de urs în Munţii Bucegi. Ei campaseră într-o zonă retrasă de pe Valea Cerbului, unde au fost atacaţi de un urs, în noaptea de joi spre vineri. Cele două persoane au fost găsite de un alt turist. Victimele au fost duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Doi turişti francezi au fost atacaţi de urs în Munţii Bucegi. Ei campaseră într-o zonă retrasă de pe Valea Cerbului, unde au fost atacaţi de un urs, în noaptea de joi spre vineri.

Cele două persoane au fost găsite de un alt turist. Victimele au fost duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei unu, un turist aflat pe Valea Cerbului din Masivul Bucegi a găsit într-o zonă retrasă doi turişti, un bărbat în vârstă de 34 de ani şi o femeie de 33 de ani, care fuseseră atacaţi de un urs.

Cei doi au fost duşi la Spitalul orăşenesc Sinaia, de unde au fost transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde au rămas internaţi.

Bărbatul a suferit un hematom latero-cervical şi mai multe plăgi pe braţul drept şi pe torace. Femeia are urme de muşcături şi zgârieturi pe spate. Ea a fost zgâriată şi pe coapsa dreaptă.

Starea celor doi este stabilă, iar viaţa lor nu este pusă în pericol, dar au nevoie de îngrijiri medicale.

Atacurile urşilor sunt frecvente în zonele de munte din România. Aproape săptămânal se înregistrează cazuri de acest gen. Victimele sunt de obicei turiştii rătăciţi sau care s-au abătut de la drumul marcat.

Nu de puţine ori, însă, urşii coboară în regiunile populate de oameni. Acest lucru se întâmplă mai ales la Braşov şi la Sinaia. De altfel, parcul din faţa Castelului Peleş este împânzit cu afişe care-i avertizează pe turişti că pot întâlni urşi pe aleile din zona Palatului, mai ales seara.

Specialiştii precizează că de obicei urşii coboară în zonele unde se află oameni, pentru că sunt atraşi de mirosul de mâncare. Experţii îi sfătuiesc pe turişti şi localnici să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu lase gunoaie în locuri nepermise, acestea fiind adevăraţi magneţi pentru urşi.