Deputatul AUR George Simion a intrat cu scandal în Primaria Timisoara. Cu zeci de oameni după el

george_simion.png

George Simion, cu scandal în Primăria Timișoara
Sursa imaginii: 
Otilia Ghitescu / RFI România

Deputatul AUR George Simion a intrat cu forța, vineri, în Primăria Timișoara, alături de mai mulți simpatizanți. El se află în turneu în Timiș și a dat efectiv buzna în instituția condusă de Dominic Fritz, pe care spunea că îl caută. Poliția a deschis un dosar penal. 

Deputatul George Simion și câteva zeci de simpatizanți AUR au dat efectiv buzna în Primăria Timișoara. Ei au ajuns pe strada CD Loga 1 în timpul unui protest autorizat organizat de președintele Noua Dreaptă Mehedinți. Inițial, Simion a vrut să intre în primărie pe ușile care, în acest moment, sunt numai pentru ieșire, având în vedere condițiile pandemice.

Parlamentarul AUR și cei care îl însoțeau au ajuns până la primul etaj, însă nu au reușit să meargă spre birourile conducerii primăriei. George Simion susținea că vrea să fie primirt în audiență de Dominic Fritz. Reprezentantul AUR n-a reușit să treacă de șeful de cabinet al primarului și de city managerul Matei Creiveanu, așa că a decis să plece. Nu înainte însă de a spune că primarul Timișoarei a fost „parașutat aici nu se știe de cine”. 

Totul s-a petrecut sub privirile polițiștilor locali care n-au schițat niciun gest pentru a opri câteva zeci de persoane care intrau în Primăria Timișoara. 

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen”, a declarat Dominic Fritz, după incident.

Între timp, jandarmeria a anunțat că, deoarece nu are atributii de pază a sediului Primăriei Timișoara, jandarmii nu au intervenit decât după ce au fost sesizați de… polițiștii locali care ar fi evacuat protestatarii! „Persoanele au fost  identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice”, spune un comunicat al Jandarmeriei. 

George Simion e în turneu prin județul Timiș și a anunțat că vrea să sărbătorească, la Timișoara, Ziua Culturii Naționale, alături de minoritățile din Banat. El a postat pe rețelele de socializare, vineri, și o fotografie în care apare alături de mitropolitul Ioan Selejan.

Pe de altă parte, polițiștii timișoreni s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violare a sediului profesional. Cercetările  sunt făcute sub coordonarea unui procuror de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.