Sondaj | Doar 36% dintre copii spun că au primit informaţie relevantă despre vaccinul anticoronavirus, la şcoală

question-mark-g266fe1a31_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Doar 36% dintre elevi afirmă că au primit informaţie relevantă despre vaccin, la şcoală, arată o anchetă online realizată de Salvați Copiii România și Consiliul Național al Elevilor. Cercetarea a cuprins peste 20.000 de elevi. 

 

Aproape jumătate dintre elevi spun că, de la începutul anului şcolar, cursurile au fost suspendate la nivelul clasei lor, din cauza îmbolnăvirii unui coleg, înainte ca Ministerul Educaţiei să ia decizia unei vacanţe forţate pentru toate unităţile publice de învăţământ. Procentul celor care au experimentat suspendarea cursurilor din cauza îmbolnăvirii unui profesor este mult mai mic (6%). 

86% dintre elevi spun că au fost informaţi despre metodele de prevenire a infectării cu SARS-CoV2 şi au înţeles informaţiile primite.Informarea cu privire la vaccinare s-a făcut într-o măsură sensibil mai mică - doar 36% admit că au primit informaţie relevantă. Dintre materialele destinate prevenirii transmiterii bolii, dezinfectantul este cel mai răspândit, urmat de măşti şi teste.

Pentru 30% din elevii cuprinşi în eşantion, existenţa sau inexistenţa testelor în şcoli rămâne un mister. Dintre cei cu colegi infectaţi, doar 23% au fost testaţi în şcoală, în timp ce 37% spun că, deşi testele există, nu au solicitat testarea.