Dr. Beatrice Mahler: Am avut pacienţi cu COVID-19 care au semnat să nu fie duşi în Terapie Intensivă

ati_covid_ro_vaccinare_fb_2.jpg

Record pe toata linia in valul patru al pandemiei. Inregistram cel mai mare număr de infectări, decese și bolnavi în ATI.
Secție ATI covid
Sursa imaginii: 
RO Vaccinare / Facebook

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat sâmbătă, la Maratonul Vaccinării organizat în București, că au fost pacienţi diagnosticaţi cu COVID care au acceptat oxigeno-terapia, dar au semnat să nu fie duşi în Terapie Intensivă. Totuși, ei au acceptat transferul atunci când ajungeau într-o stare critică, dacă mai era loc liber, spune medicul. 

Beatrice Mahler a fost întrebată, sâmbătă, la Maratonul Informării, dacă mai sunt pacienţi cu COVID trataţi pe holurile unităţilor spitaliceşti, relatează News.ro.

„Încă da. Încă în Bucureşti sau la Marius Nasta nu simţim o scădere a numărului de cazuri care se prezintă şi care au nevoie de un pat şi de terapie intensivă. Din păcate, atunci când te confrunţi cu o tulpină Delta extrem de contagioasă, riscul ca numărul de cazuri să fie foarte mare şi de aici să selectezi un număr mare de persoane cu forme critice de boală şi dacă mai punem peste acest lucru şi frica care a venit ca un cuvânt de ordine în acest val patru în mintea tuturor celor care s-au îmbolnăvit, avem practic situaţia extrem de dificilă prin care trecem în acest moment, în care vin oameni şi la noi la Nasta am avut mai mulţi pacienţi care la început în momentul în care au venit chiar dacă au acceptat-o oxigeno-terapia au semnat în foaie că ei stau în spital să nu fie duşi în Terapie Intensivă. Această frică este reală. Sigur, ulterior după ce pacientul ajunge într-un moment critic acceptă transferul în terapie dacă este loc”, a explicat Beatrice Mahler.