Doar un sfert dintre elevii de peste 12 ani sunt vaccinați anti-covid

fata_vaccin.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/ Ro Vaccinare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că rata de vaccinare dintr-o școală va fi prezentată pe site-ul unității. Până în prezent, peste 300.000 de elevi din România s-au vaccinat anti-COVID, circa un sfert din numărul celor eligibili pentru imunizare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că sunt peste 300.000 de elevi vaccinaţi, ceea ce reprezintă peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare. În opinia sa, acest număr este mai mic decât cel pe care şi l-ar fi dorit.   

"Un element foarte important, este progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor. Ultimele date ne arătau că avem 303.000 elevi vaccinaţi. Asta înseamnă peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare, în vârstă de peste 12 ani. Este un progres important, chiar dacă mai mic decât cel pe care ni-l dorim cu toţii, dar este un element care contribuie la siguranţa sanitară în şcoli. Dacă vreţi defalcat pe categorii de vârstă, vă spun că am ajuns la 80.000 elevi din categoria de vârstă 12-15 ani şi la 223.000 elevi de peste 16 ani”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Rata de vaccinare dintr-o școală va fi prezentată pe site-ul unității

Este normal să se știe ce grad de vaccinare există într-o școală, a explicat ministrul Educației. Rata de vaccinare va fi prezentată pe site-ul fiecărei școli și de inspectoratele școlare fără nume, prenume și alte date cu caracter personal, a anunțat, luni, ministrul Sorin Cîmpeanu.

El mai anunțat că statistica privind rata de vaccinare va fi prezentată și în cazul ministerului pe care îl conduce. În prezent, acoperirea vaccinală în minister este de 66%, 292 de persoane din totalul de 444 fiind vaccinate.

Conform statisticilor, 80.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani sunt vaccinați, în timp ce la categoria peste 16 ani sunt vaccinați 230.000 de elevi. Din punct de vedere statistic, peste 25% dintre elevii din România s-au vaccinat anti-COVID.