Bilanț COVID 19: 15.261 de persoane infectate, 446 de pacienți au decedat și 1.854 de persoane la ATI

coronavirus-4931410_1920.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Rata de incidență calculată la 14 zile pentru Municipiul București 16,53 de noi cazuri la mia de locuitori, în scădere ușoară față de ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mai exact 15.261 de persoane, iar 446 de pacienți au murit. 1.854 de persoane sunt internate la ATI, cu 6 mai mulți față de ziua precedentă. Este un nou record în ceea ce înseamnă numărul celor internați pe secțiile de terapie intensivă din țară. Capitala a înregistrat în ultimele 24 de ore 2117 de noi infectări cu noul coronavirus, ceea ce face ca rata de incidență calculată la 14 zile să fie în continuare crescută - 16.53 de noi cazuri la mia de locuitori.

Președintele Klaus Iohannis a îndemnat din nou cetățenii să se vaccineze, subliniind că în România ”vorbim despre o catastrofă, o situație disperată”. ”Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Este o situație disperată în care Romania primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Valul 4 al epidemiei de COVID 19 este unul de amploare spun epidemiologii. Cifrele privind incidența cazurilor de SARS COV 2 vin să certifice ceea ce spun medicii. Astfel, cea mai mare rată de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile în județul Ilfov rămâne în Tunari, unde valoarea este 24,69 la mia de locuitori. În alte trei localităţi - Otopeni, Chiajna şi Dobroeşti, rata de infectare depăşeşte 20 la mia de locuitori, potrivit site-ului Prefecturii Ilfov. Studiile arată că este posibil să ne confruntăm anul viitor cu un alt val al pandemiei. De aceeași părere este și cercetătorul Octavian Jurma, care a declarat la Digi 24 că cifrele pot fi asemănătoare cu cele ale valului prezent, dacă populația nu se va imuniza.