Peste 11.000 de credincioși, la racla Sfintei Parascheva. Cei fără certificat nu au fost lăsați să intre (Jandarmeria)

pelerinaj.jpg

Peste 11.000 de credincioși, la racla Sfintei Parascheva. Cei fără certificat nu au fost lăsați să intre Foto: Pelerinaj, 8 Octombrie , foto Andrei Cucu

Peste 11.000 de credincioși  au trecut pe la racla Sfintei Parascheva de vineri până sâmbătă dup-amiază. Cei care nu aveau certificat verde nu au fost lăsați să intre pe timpul nopții, după cum a declarat colonel Ioan Sandu, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, cel care asigură paza la Iași.

„Au fost oameni care n-au fost lăsați să intre la pelerinaj”, a declarat colonel Ioan Sandu, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Potrivit acestuia, este vorba de persoane care nu au avut certificat verde. Comandantul a precizat că oricum circulația era interzisă pe teritoriul localității pentru acele persoane de la ora 20.00 la 5.00, având în vedere incidența înregistrată pe raza municipiului Iași.

Pe de altă parte,  preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (AUDIO), spune că ar trebui făcută o derogare de la aceste reguli pentru că împiedicarea accesului pe timpul nopții nu face altceva decât să aglomereze accesul ziua.

În prezent la rând așteaptă în jur de 1300 de persoane, purtarea măștii find obligatorie, dar și păstrarea distanței.

Racla Sfintei Parascheva este dezinfectată la fiecare 10 minute. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au anunțat că sunt pregătiți să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiții, dată fiind situația epidemiologică.