Aproape 200€ costă un urs de pluş care seamănă cu Angela Merkel

merkel.jpg

Sursa imaginii: 
teddy-fabrik.de

Un fabricant german de jucării a prezentat un ursuleţ de pluş creat în semn de apreciere pentru perioada în care cancelarul Angela Merkel a condus țara, înaintea retragerii acesteia la sfârşitul acestui an, după un mandat de 16 ani.

Firma „Hermann-Spielwaren”, cu sediul în Bavaria, la Coburg, a prezentat ursulețul de circa 40 de centimetri înălțime, care seamănă cu Angela Merkel.

Jucăria de pluş are o coafură asemănătoare cu cea a cancelarului, iar labele ei pot fi îndoite pentru a reproduce obişnuitul gest al mâinii cunoscut sub numele de „rombul Merkel".

Încercăm să exprimăm momente ale istoriei contemporane, ca o formă de artă, prin ursuleţii de pluş", a declarat Martin Hermann, directorul general al uneia dintre cele mai vechi fabrici de ursuleţi de pluş încă existente în lume, citat de cotidianul „Bild”.

Trebuie spus că printre alte personalităţi care au apărut ca ursuleţi de pluş se numără fostul preşedinte american Barack Obama, fostul cancelar al Germaniei – Helmut Schmidt sau Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Afacerea de familie, veche de 101 ani, va produce 500 de ursuleţi de pluş Merkel în ediţie limitată, la preţul de 189 de euro.

Cel de-al 16-lea urmează să-i fie trimis Angelei Merkel, după numărul de ani petrecuţi de ea în cea mai importantă funcție din Germania.