Suedezii nu-și pot boteza copiii cu numele lui Vladmir Putin

putin_30.jpg

Vladimir Putin
Sursa imaginii: 
Reuters/Sergei Karpukhin

Registrul civil suedez a refuzat să permită unui cuplu să-și numească fiul „Vladimir Putin”, considerând că utilizarea numelui președintelui rus a intrat în categoria prenumelor „inadecvate”.

Conform deciziei autorităților fiscale suedeze, competente în materie:

Prenumele nu trebuie să poată ofensa și să nu poată provoca jenă pentru persoana care poartă numele și nici să nu poată fi considerat inadecvat din niciun motiv”, transmite AFP.

Numele de familie nu sunt potrivite ca prenume, acest lucru este valabil și pentru prenumele care seamănă cu numele de familie”, a spus Skatteverket în această hotărâre la începutul lunii septembrie.

În acest caz, părinții, care locuiesc într-un sat mic din sudul Suediei, au ales să-și numească fiul „Vladimir Putin”, transcrierea comună a numelui președintelui rus în suedeză și engleză.

Totodată, autoritățile fiscale suedeze au refuzat să considere că „Vladimir” și „Putin” ar putea fi considerate ca două prenume separate.

Autoritatea fiscală decide în acest caz că combinația Vladimir Putin trebuie evaluată în totalitate”.

Drept consolare, scrisoarea prin care se anunța respingerea cererii conținea un nou formular de înregistrare a prenumelui copilului.