Patru bărbați, reținuți în cazul jurnaliștilor și al activistului de mediu bătuți în Suceava

politie.jpg

Image source: 
RFI România

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, au fost reţinuţi în urma agresării jurnaliștilor Mihai Dragolea și Radu Constantin Mocanu şi a activistului de mediu Tiberiu Boșutar. Anunțul a fost făcut sâmbătă, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

 

Potrivit IPJ Suceava, 12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliţiei din Vatra Dornei. La finalul activităţilor procedurale, patru bărbaţi, cu domiciliul în comunele Şaru Dornei şi Panaci, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei sunt cercetaţi pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă. 

„Peste 30 de poliţişti din cadrul IGPR şi IPJ Suceava au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligenţele necesare pentru exprimarea şi obţinerea calităţii procesuale a victimelor, dar şi pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor”, a transmis sâmbătă, într-un comunicat, IPJ Suceava.

Cei patru bărbaţi au fost duși în arestul IPJ Suceava. Ei vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi apoi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Joi, 16 septembrie, jurnalistul Mihai Dragolea, realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Boșutar au fost atacați de 20 de persoane, într-o pădure din județul Suceava.  Cei trei au depus și o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte.