Cum începe școala? ”Cursurile s-ar putea muta online în cel mult o lună”

cum_incepe_scoala_cursuri_online.jpg

DSP Ilfov cere închiderea tuturor unitatilor de invatamant din județ. Ministrul Sorin Cimpeanu respinge solicitarea (Sursa foto: pixabay)
DSP Ilfov cere închiderea tuturor unitatilor de invatamant din județ. Ministrul Sorin Cimpeanu respinge solicitarea (Sursa foto: pixabay)

Elevii și profesorii riscă să treacă din nou în mediul online, pentru că noul an școlar nu a fost bine pregătit de autorități. O spune la RFI Antonia Pup, coordonatoare de advocacy la Societatea Academică din România, care vorbește despre numărul mare de copii și profesori nevaccinați și despre orele de educație remedială organizate în mod netransparent.

Antonia Pup spune cum crede că va arăta noul an școlar, care începe luni: ”În mod normal, dacă observăm ce se întâmplă în politica din România, vedem că educația nu a fost neapărat o prioritate în ultima perioadă și acest lucru evident că se resimte. Vorbim de o decizie curajoasă, anunțată foarte ferm, de omul politic Sorin Cîmpeanu, de a menține școlile deschise, orice ar fi. Dar vedem că totuși, rata de incidență este din ce în ce mai mare, ceea ce ne face să ne întrebăm OK, dar sunt cu adevărat școlile pregătite să treacă din nou în online, după nici măcar o lună de la începerea școlii? Și răspunsul este nu. De ce? Pentru că avem o strategie de digitalizare a educației, care nu a fost dublată de măsuri concrete, nu avem echipamente digitale, nu avem materiale educaționale digitale care să fie disponibile tuturor profesorilor. Biblioteca școlară virtuală (...) nu are nici acum un câștigător. Să nu mai spun de catalogul școlar electronic, în valoare de 48 de milioane de euro, care nu se va implementa începând cu acest an școlar, licitația nici măcar nu a fost demarată”.

Reprezentanta SAR se referă de asemenea la problemele legate de educația remedială. Ascultați interviul integral mai jos.

 
Antonia Pup, despre începutul anului școlar