BILANT: 1.242 de noi cazuri. Bucureștiul a depășit rata de incidență de 1 la 1000 de locuitori

Potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultima zi au fost efectuate peste 31.000 de teste.

1.242 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Potrivit datelor oficiale publicate, în ultima zi au fost efectuate peste 31.000 de teste. În ultimele 24 de ore au decedat 11 pacienți, iar în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.061. Dintre acestea, 372 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 95 sunt minori, 93 fiind internați în secții și 2 la ATI.  Se observă, astfel, o creștere a numărului de copii aflați în spitale.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti - 164 şi în judeţele Cluj - 82, Ilfov - 71 şi Timiş - 62, a informat Grupul de Comunicare Strategică. Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Braşov - 0, Brăila - 3 şi Tulcea - 5. Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu COVID 19. 

Masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie pe stradă în București, în proximitatea școlilor, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc în bănci. În București, incidența a trecut de pragul de 1 la mia de locuitori (1.02), iar în Ilfov a ajuns la 1,19,cea mai mare din țară.  

La începutul săptămânii viitoare va avea loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență prin care se va decide obligativitatea purtării măștilor de protecție pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ. ”Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica. Potrivit acestuia, măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată.