Marcel Ciolacu a anunțat prioritatea „zero” a PSD: "Fără penali în funcții publice”

Marcel Ciolacu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat, luni, la finalul Consiliul Politic Naţional al formaţiunii, ca iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" să fie introdusă de urgenţă pe ordinea de zi a Senatului - cameră decizională, astfel încât să fie organizat referendumul prin care românii să se poată exprima dacă susţin sau nu "penal în funcţia de premier".

 

„Voi cere, ca prioritate zero, la Senat să fie introdus pe ordinea de zi proiectul <Fără penali în funcții publice>, astfel încât, după promulgarea legii, dl. prim-ministru penal condamnat să organizeze referendumul prin care românii să se exprime dacă doresc sau nu penali în funcții publice. Eu sunt ferm convins că românii, peste 90%, nu doresc penali în nicio funcție publică”, a declarat luni liderul PSD, Marcel Ciolacu.

El a adăugat că va cere „Biroului Permanent al Senatului, liderului senatorilor PSD și nu în ultimul rând dlui Barna, susținătorul proiectului Fără penali și dlui Cioloș” să introducă, la prima ședință a Biroului Permanent al Senatului, pe ordinea de zi acest proiect de lege.

Camera Deputaţilor a votat pe 27 iunie 2020 legea „Fără penali în funcţii publice”. La vot s-au înregistrat 295 de voturi „pentru” și o singură abținere.