Românii vor putea merge în Bulgaria doar cu actul de identitate, până la finalul sezonului. Țara vecină, pe lista verde

beach-1870160_1920.jpg

Image source: 
pixabay.com

Sezonul turistic pentru litoralul bulgăresc continuă până spre finalul lunii septembrie, țara rămânând pe lista verde, cu un indice epidemiologic de 0,3 la mia de locuitori. Oricare ar fi situația epidemiologică, Bulgaria a anunțat că le va solicita turiștilor români doar actul de identitate. Sezonul turistic pentru litoralul bulgăresc se va întinde până pe 20-25 septembrie

Bulgaria nu a intrat pe lista galbenă a României, în prezent rata de incidență cumulată la 1000 de locuitori în Bulgaria fiind de doar 0,3. Bulgaria ar intra pe lista galbenă a României la o valoare de 1,5, lucru care este puțin probabil să se întâmple până la finalul sezonului de vară, au transmis, luni, consultanții Travel Planner, citați de Mediafax. Potrivit acestora, intrarea în zona portocalie este o măsură strict internă a Bulgariei, care presupune aplicarea de noi măsuri în scopul limitării răspândirii virusului, însă această informație a fost înțeleasă greșit către publicul românesc.

„Este un semnal pozitiv și nicidecum unul negativ, vorbind de măsuri de siguranță suplimentare”, mai spun cei de la Travel Planner.

În plus, Guvernul Bulgariei a anunțat, pe 16 iulie, o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul țării, în contextul pandemiei Covid-19. Turiștilor români li se va solicita doar actul de identitate sau pașaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică.

„Interpretarea greșită a acestei situații a creat îngrijorare în rândul celor care vor să plece în concediu în Bulgaria. A fost creată o mică presiune pe agențiile de turism, care au trebuit să ofere explicații turiștilor. Subliniem faptul că mai sunt disponibilități pentru ultima parte a lunii august și mai ales în luna septembrie, când încă mai există oferte speciale și vremea este extrem de plăcută. La ora actuală, sute de mii de turiști români așteaptă să-și petreacă vacanța în Bulgaria în lunile august și septembrie și este important să fie informați corect asupra situației actuale”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner. Turiștii germani și din alte țări din Europa occidentală au început să facă rezervări, gradul de ocupare crescând astfel și pentru ultima parte a sezonului pe litorallul bulgăresc, astfel că cei care așteaptă ofertele last minute ar putea să rateze concediul.