Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, își testează întreaga populație

wuhan.jpeg

Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, își testează întreaga populație
Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, își testează întreaga populație
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Wuhan, orasul în care apărea în urmă cu un an virusul SARS COV 2,  urmează să-şi testeze toţi cei 11 milioane de locuitori, după ce au apărut mai multe cazuri de infectare cu tulpina indiană Delta.  Orasul chinez reușise să eradicheze boala, ultimele cazuri de Covid-19 fiind  înregistrate aici în mai 2020.

 Această intensificare a epidemiei reprezintă o lovitură pentru oraş, primul din lume care a fost plasat în carantină in 23 ianuarie anul trecut, timp de doua luni si jumatate.

China, care practic a eradicat epidemia în primăvara lui 2020, se confruntă de câteva săptămâni cu cea mai extinsă reapariţie a virusului.

Această reintensificare a contaminărilor rămâne însă foarte limitată faţă de cea din alte tari.

Însă acest focar este important ca întindere geografică - peste 12 provincii sunt afectate, inclusiv Beijingul, care şi-a îndemnat locuitorii să nu plece din capitală decât pentru urgențe.

În faţa riscului unei reapariţii a epidemiei, regimul comunist a scos din nou un adevărat arsenal de măsuri, similare celor de la începutul lui 2020 - carantină, limitarea deplasărilor sau testari generalizate.  Numai un singur membru al unei gospodării este autorizat să iasă, o dată pe zi, pentru a asigura aprovizionarea.

China a administrat peste 1,65 de miliarde de doze de vaccin de anul trecut. Multe persoane care erau vaccinate s-au contaminat , au recunoscut autorităţile, situație care alimentează temeri cu privire la eficienţa vaccinurilor chinezeşti, singurele disponibile în ţară.