Marinar român, ucis de pirați în Marea Arabiei

petrolier.png

Image source: 
AFP / Arhivă

Un marinar român a fost ucis în Marea Arabiei într-un atac asupra navei pe care se afla. Este vorba despre petrolierul Mercer Street administrat de compania israeliană Zodiac Maritime.

ACTUALIZARE: Atacul asupra petrolierului atacat ieri în Marea Arabiei a fost comis de Iran, cu o dronă. Afirmația îi aparține unui oficial israelian, care a vorbit sub protecţia anonimatului despre evenimentele de ieri soldate cu moartea a doi marinari, printre care și un român.

....................................................................

Atacul, cel mai probabil orchestrat de pirați, a avut loc în largul coastelor Omanului, au transmis reprezentanți ai companiei israeliene.

Anterior, AFP a transmis că un petrolier fără încărcătură la bord a fost atacat joi în largul coastelor Sultanatului Oman. Potrivit site-ului de operaţiuni maritime britanice UKMTO, un organism de luptă împotriva pirateriei, subordonat Royal Navy, atacul a fost semnalat joi în jurul orei 18:00 GMT.

"Avem informaţii despre un atac împotriva unei nave comerciale în largul coastelor Omanului", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării, subliniind că serviciile sale din regiune "investighează cazul".

În atac, a fost ucis și un marinar britanic.

Ministerului britanic al Apărării "investighează cazul".