Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avalanșă de atacuri armate în SUA, dintre care patru au avut loc în doar șase ore în noaptea trecută

Arme

Sursa imaginii: 
© Joe Raedle, AFP

Șase oameni au fost uciși și 33 au fost răniți în atacurile armate din marile orașe americane în weekend, anunță „Insider”.

Violențele au început în Savannah – Georgia, vineri, când un bărbat a fost ucis și alți șapte au fost răniți într-un atac.

Poliția locală a declarat că împușcăturile au făcut parte dintr-un val național de violență.

"Este foarte deranjant ceea ce vedem în toată țara și nivelul de violență cu arme de foc este problematic și nu are sens", a spus șeful poliției din Savannah, Roy Minter Jr. într-o conferință de presă.

Lista cu atacurile armate care au avut loc în acea perioadă de șase ore între vineri și sâmbătă:

- Savannah, Georgia, 21:00 ET vineri: un tânăr de 20 de ani a fost ucis și alți șapte au fost răniți când cineva care conducea o mașină a deschis focul asupra unei mulțimi adunate în fața unui complex de apartamente, potrivit News4Jax. Presa a raportat că printre victime se număra un copil de 18 luni, care a suferit răni care nu pun viața în pericol.

- Austin, Texas, 1:30 a.m. CT sâmbătă: un tânăr de 25 de ani a fost ucis și alți 13 răniți prin împușcare dimineața devreme pe o stradă aglomerată din centrul orașului Austin, potrivit Associated Press. Șeful interimar al poliției, Joseph Chacon, a declarat că se crede că împușcătura este rezultatul unei dispute între două părți și că un suspect a fost arestat și căutat un altul, relatează AP.

- Chicago, 2:00 dimineața CT sâmbătă: o femeie de 29 de ani a fost ucisă și alte nouă au fost rănite când doi bărbați au deschis focul pe un trotuar din South Side sâmbătă dimineața devreme, potrivit USA Today. Suspecții rămân în libertate.

- Cleveland, 2:30 a.m. ET sâmbătă: Doi bărbați în vârstă de 40 de ani și un bărbat în vârstă de 36 de ani au fost uciși prin împușcare pe Buckeye Road, lângă East 89th Street, atacul făcând alți patru răniți, potrivit Cleveland.com. Poliția nu a dat publicității alte detalii despre împușcare, relatează Cleveland.com.

În afara acestora, un total de 10 atacuri armate semnificative, inclusiv cele patru de mai sus, au avut loc în weekendul trecut în orașele americane, ca Dallas, Seattle, Cincinnati, West Salem, Ohio, Louisville și Winston-Salem, Carolina de Nord – ducând numărul total de morți la 11 și lista răniților la 55 de persoane.